|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Nejuniverzálnější kompaktní robot na trhu

ročník 2016/číslo 01
Společnost ABB Robotika uvedla v létě na trh svůj nejkompaktnější robot IRB 1660ID, určený zejména pro obloukové svařování a obsluhu strojů, nicméně podle charakteristiky výrobce jde zároveň o nejuniverzálnější robot své třídy.

Robot může manipulovat s břemeny o hmotnosti až 6 kg, při dosahu 1,55 m. Ukázky jeho možností lze vidět např. na www.youtube.com/watch?v=SXFytFXfA44. Integrované příslušenství DressPack umožňuje snadné programování a simulování předpokládaných pohybů kabelů. To vede k úspoře místa a díky nižšímu opotřebení kabelů lze dosáhnout snížení nákladů na údržbu až o polovinu. Kompaktní, duté zápěstí robotu s integrovaným příslušenstvím je ideální pro aplikace, kde je vyžadována práce v těsném prostoru, např. při obloukovém svařování nebo obsluze strojů.

„Od začátku bylo naším cílem vytvořit robot, který by nabízel špičkovou kvalitu a stabilitu v oboru obloukového svařování a zároveň rychlé, obratné a spolehlivé řešení pro obsluhu strojů. Během vývoje jsme věnovali úsilí tomu, aby byl robot co nejodolnější a co nejlépe chráněný, protože je určený pro práci ve stísněných prostorách. Díky úzké spolupráci s našimi zákazníky využívá IRB 1660ID novou generaci efektivních a přesných motorů,“ uvedl globální produktový manažer ABB Robotika Dr. Hui Zhang.

Robotic journal