|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Online konfigurátor pro systémy Pick & Place

ročník 2017/číslo 02
Rychlou a bezchybnou konstrukci vysoce výkonných montážních linek a zařízení umožňuje nový online konfigurátor firmy SCHUNK pro montážní automatizaci.

Kompletní Pick & Place sestavy (konstrukce) mohou být intuitivně konfigurovány nástrojem, který využívá technologii eCATALOGsolutions od CADENAS. Místo toho, aby se tedy složitě stahoval každý jednotlivý díl a manuálně kombinoval pro vytvoření Pick & Place systému, může být nyní kompletní sestava komfortně stažena jedním kliknutím ve všech dostupných CAD formátech (volitelně 2D nebo 3D). S minimálními konstrukčními a montážními náklady mohou být realizovány různé konstrukční varianty.

Konfigurátor nabízí přístup k více než 10 000 možným kombinacím pro vysoce výkonnou montáž

Inteligentní kombinatorická logika přitom zajistí, aby mohly být realizovány jen takové konfigurace, které jsou technicky a mechanicky možné. Konfigurátor nabízí konstruktérům a vývojářům přístup k více než 10 000 možným kombinacím celosvětově největšího modulárního programu pro vysoce výkonnou montáž. Ať pneumatické nebo elektrické, modulární či kompaktní, flexibilní nebo jednoduché - program zastřešuje všechny myslitelné požadavky montážní automatizace. Již v prvním kroku obsahuje vše pro montážní automatizaci významných chapadel a lineárních modulů SCHUNK, stejně jako kompletní portfolio pilířů a základen. K tomu obsahují individuálně generované kusovníky veškeré potřebné normované díly, jako středicí prvky a šrouby.

Online kofigurátor (německy/anglicky) je k dispozici zdarma na http://schunk.partcommunity.com. Na vyžádání dodává SCHUNK montážní sestavy vytvořené v online konfigurátoru kompletně smontované a připravené k okamžitému uvedení do provozu.


Foto: Schunk
V online konfigurátoru mohou konstruktéři realizovat různé Pick & Place montážní varianty a pak je importovat do svých CAD programů
Robotic journal