|Aktuality|Zajímavosti|Menu

AUBO i10 – nový kobot na českém trhu překvapí rychlou návratností

2019 / únor
Brněnská firma Kinalisoft zahájila distribuci dalšího z řady technologicky vyspělých kolaborativních robotů AUBO. Nejnovější model i10 se tak řadí po bok rozšířeného modelu i5, kterého překonává svou nosností i dosahem.

„Model AUBO i10 vznikl kvůli zvýšené poptávce výrobních firem po výkonném a dostupném kooperativním robotu s vysokou nosností a rychlou návratností. Díky své přesnosti, rychlosti a mrštnosti je ideálním pomocníkem i při velmi náročných úkolech,“ říká Radek Štourač, jednatel společnosti Kinalisoft s tím, že pro svou nízkou cenu jsou roboti AUBO dostupní i pro menší výrobní firmy, které by na vymoženosti Průmyslu 4.0 a automatizace v následujících několika letech zatím zřejmě nedosáhly.

I přes stejnou technologickou vyspělost jsou noví „koboti“ AUBO i10 až o 20 % dostupnější než obdobně výkonné modely konkurence. S dosahem 1350 mm a užitnou nosností až 10 kg je nový model vhodný např. při potřebě manipulace s předměty na europaletě.

Mimo cenu však zůstává hlavním benefitem také velmi snadná programovatelnost – bez dlouhého zaškolování dokáže i běžný výrobní technik nastavit a upravit výrobní úlohy během několika minut. Každý model z rodiny AUBO je vybaven bohatým a uživatelsky přívětivým nastavením, které umožňuje práci v reálném výrobním prostředí bez programovacích dovedností, a to pomocí příručního průvodce pro výuku pohybu. Díky malému „footprintu“ a možnosti instalace do vodorovné i svislé polohy je nový AUBO vhodný i pro menší výrobní haly.

Společnost AUBO Robotics byla založena čínskými a americkými odborníky z univerzitního prostředí v oblasti robotiky. Se svými výzkumnými centry ve Spojených státech a Pekingu nabízí širokou síť distributorů a unikátních průmyslových řešení. Distribuci těchto robotů v České republice zajišťuje společnosti Kinalisoft.

Robotic journal