|Aktuality|Zajímavosti|Menu

AMTECH zaznamenal 170% nárůst dodávek kobotů

2019 / únor
Společnost AMTECH, dodavatel SMT technologií a automatizačních řešení na českém a slovenském trhu, získala ocenění Distributor roku 2018 v regionu CEE od společnosti Universal Robots.

Tento největší globální výrobce kolaborativních robotů již společnost AMTECH ocenil v loňském roce titulem Nejrychleji rostoucího distributora Universal Robots v regionu za rok 2017.

„Trh s kolaborativní robotikou ve střední a východní Evropě raketově roste a my jsme rádi, že můžeme zákazníkům pomoci s řešením jejich automatizačních požadavků,“ řekl Radek Nekarda, jednatel společnosti AMTECH. „Ocenění od Universal Robots si nesmírně vážíme, protože potvrzuje správnost našeho rozhodnutí vstoupit na trh kobotů po boku nejinovativnějšího dodavatele kolaborativních technologií. Snažíme se neusnout na vavřínech a zlepšovat naše služby prostřednictvím našeho 8členného týmu, který neustále pracuje na prezentaci a edukaci robotických technologií ve výrobní praxi.“

Ocenění, v originále „The Best Performing Distributor 2018, CEE region“, firma obdržela za nejvíce dodaných kobotů UR na trhu střední a východní Evropy, když nárůst prodeje činil 170 % oproti roku 2017. Mezi zákazníky AMTECH v oblasti robotů UR se v roce 2018 zařadila např. společnost STAMIT, která dokázala díky zavedení kolaborativního robota UR10 zvýšit produkci o 20 % bez nutnosti přijmout nové pracovníky. Další zákazník, společnost Robe lighting, se zase stala vítězem Zlatého kobota (Golden Edition) v regionu CEE v rámci oslav milníku 25 000 prodaných kolaborativních robotů UR.

Vloni rovněž AMTECH založil Personal Agency 4 Robots (PAR), agenturu umožňující pronájem mj. robotů UR s cílem pomoci podnikům vyřešit akutní nedostatek pracovní síly na trhu. Důležitou událostí bylo také otevření nového democentra v září 2018 a příprava k otevření školicího centra.

„Přestože je AMTECH naším partnerem teprve od roku 2016, již v roce 2017 se stal „skokanem roku“ a vloni nejlepším distributorem roku v regionu CEE,“ řekl Pavel Bezucký, obchodní ředitel Universal Robots v České republice a na Slovensku. „Díky jeho dlouholeté přítomnosti v odvětví průmyslové výroby a zkušenostem z automatizace výrobních provozů máme jistotu, že naši zákazníci využijí maximum z výhod našich robotů.“

Robotic journal