|Aktuality|Zajímavosti|Menu

První světový modul laserového světla

2019/ číslo 2
Na výstavě SPIE Photonics West v San Franciscu představila firma Laser Componets první světelný laserový modul s bílým světlem, s jasným a vysoce směrovaným optickým výstupem.

Výrobce tento nový systém Albalux FM označuje jako předzvěst nové inovační vlny v osvětlovacích řešeních pro lékařskou endoskopii, chirurgické osvětlení, výrobní procesy a 3D strojové vidění. Zdůrazňuje, že se spolehlivým, vysokým optickým výkonem, dálkovým přenosem pomocí optických vláken a bezpečně řízenou elektronikou v kompaktním prostoru nabízí řadu rozmanitých možností.

Bílé světlo má více než desetinásobně vyšší intenzitu ve srovnání s LED diodami, ale s nižší spotřebou.

Klíčovou složkou systému je technologie LaserLight společnosti SLD Laser. Je založena na semipolárních modrých laserových diodách GaN, generuje brilantní bílé světlo, které nabízí více než desetinásobně vyšší intenzitu ve srovnání s LED diodami, avšak s minimální spotřebou energie a dlouhou životností. Vestavěná optická vlákna pro maximalizaci propustnosti světla a přesné zacílení paprsku nabízejí bezprecedentní výstup přes 150 lumenů s ostrým úzkým ohraničením. Výsledkem je lepší vidění, které poskytuje rychlejší časy zpracování dat a spolehlivější monitoring v továrních provozech (i lepší diagnostiku v medicíně).

Modul Albalux FM je navržen tak, aby nabídl uživateli plnou flexibilitu jak standardních, tak i vlastních požadavků na konfiguraci. Obsahuje zákaznicky navrženou elektroniku, která zajišťuje bezpečný provoz diody LaserLight.

Jak Přikryl Foto: Laser Components

Robotic journal