|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Univerzální šikula z laboratoří OnRobot

2019/ číslo 2
Tak jako jeden prsten z Tolkienovy ságy vládnul všem, i nové řešení společnosti OnRobot umožňuje nasazení jejich koncových nástrojů na roboty více značek.

Jde o nový systém Digital I/O Converter, robotický adaptér, který podporuje integraci koncových uchopovačů OnRobot s robotickými rameny různých výrobců. Díky tomu mohou uživatelé robotických technologií různých značek využít inteligentních a všestranných uchopovačů OnRobot pro podporu svých výrobních aplikací.

Koncové uchopovače dovolují jednoduše a hlavně rychle vytvářet požadované kolaborativní aplikace ve stále větším počtu průmyslových odvětví. Inovativní koncové nástroje typu plug & produce pomáhají výrobním firmám plně využít výhod kooperativních robotů, mezi které patří zejména snadné využití, rychlá návratnost investice a bezpečnost při společné práci s lidmi.

Nový adaptér podporuje integraci koncových uchopovačů s různými značkami robotických ramen.

Zatímco různá robotická ramena rozumí I/O signálům odlišně, digitální I/O adaptér je schopen tyto překážky překonat a programátoři nemusejí mít obavy, že roboty nedokážou komunikovat s koncovými nástroji OnRobot. Novinka umožňuje snadné nasazení špičkových koncových nástrojů dánského specialisty včetně modelů RG2, RG6, Gecko a VG10, na robotická ramena různých kolaborativních robotů. Tím zvyšuje dostupnost široké škály produktů OnRobot výrobním firmám, které využívají různé značky kobotů.

Adaptér bude k dispozici v 10 různých typech, čímž rozšíří kompatibilitu uchopovačů OnRobot s robotickými rameny Techman, Fanuc, Kawasaki, Yaskawa, Kuka a Nachi. Robotická ramena těchto výrobců dokážou díky novému adaptéru spolupracovat s uchopovači OnRobot s minimální potřebou programování, což ve výsledku znamená kratší dobu k nasazení, rychlejší přenastavení na nové zadání a efektivnější výrobu.

„Chceme, aby uživatelé měli přístup k našim technologiím umožňujícím automatizovat úkoly, u kterých to ještě nedávno nebylo technicky proveditelné. Naším cílem je, aby kolaborativní roboty byly schopné bezproblémově spolupracovat s nástroji OnRobot s dosažením maximální efektivity,“ komentoval uvedení nového adaptéru Enrico Krog Iversen, výkonný ředitel OnRobot.

Jana Cenefelsová Foto: OnRobot

Robotic journal