|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Nejpohyblivější zápěstí pro svařování

2019/ číslo 3
Tři nové produkty v oblasti robotického svařování zahrnují: průmyslového robota s rozšířeným dosahem, závěsnou aplikaci pro obloukové svařování a pracovní buňku.

Šestiosý robot AR3120 firmy Yaskawa Motoman pro obloukové svařování má horizontální dosah 3124 mm a vertikální 5622 mm. Díky dlouhému dosahu, užitečnému zatížení 20 kg, rychlosti os a podle výrobce nejpohyblivějšímu zápěstí ve své třídě je ideální pro svařování rámů zemědělských strojů nebo automobilů. Tenký profil robota s efektivním designem ramene mu umožňuje přístup i k částem v úzkých prostorech. Je schopen nasazení v procesu s vysokou hustotou robotů pracujících v těsné blízkosti. Kapacita užitečného zatížení podporuje několik motorizovaných hořáků a senzorů, a symetrický profil zápěstí poskytuje stejný přístup k hořáku po obou stranách součásti. Kromě toho optimalizovaná montážní plocha podavače na rameni robota pomáhá snižovat vibrace.

Dalšími produkty pro robotické svařování jsou Universal Weldcom Interface (UWI) – závěsná aplikace umožňující plné využití pokročilých možností digitálních svařovacích zdrojů Miller a Lincoln Electric, a pracovní buňka série ArcWorld 50 pro náročná prostředí.

Foto: Yaskawa

Robotic journal