|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Nové kompaktní kamery zjednodušují čtení kódů

2020/ 18.6.
Inteligentní kamery řady V/F400 a V/F300 jsou nejnovějšími přírůstky do řady MicroHAWK společnosti OMRON, která nabízí jak čtení kódů, tak vizuální kontrolu.

Výkonné a přitom kompaktní inteligentní kamery řady MicroHAWK zjednodušují aplikace nabídkou možnosti kombinovat čtení kódů a vizuální kontrolu do jediného, vysoce kompaktního zařízení.

Sdružováním více funkcí do jednoho zařízení snižují kamery náklady na hardware a minimalizují činnosti nutné k uvedení do provozu a údržbu. Výkonné technologie, jako jsou automatické zaostřování tekuté čočky a barevná kamera s vysokým rozlišením 5 megapixelů, zajišťují výjimečnou přesnost a zároveň podporují větší flexibilitu při uspořádání výrobní linky.

Špičková technologie automatického zaostřování kameře umožňuje spolehlivou kontrolu produktů, které se liší velikostí, tvarem nebo požadovaným typem kontroly. Pokročilé algoritmy X-Mode společnosti Omron navíc dokážou číst libovolný kód na jakémkoli povrchu, včetně zakřivených, lesklých nebo jinak texturovaných materiálů, čímž minimalizují prostoje a udržují hladký chod výroby.

Kompaktní velikost těchto kamer usnadňuje jejich zabudování do prostorově omezených zařízení nebo jejich montáž na malé roboty. Široká řada podporovaných komunikačních rozhraní zahrnuje rozhraní Ethernet/IP a PROFINET, což zvyšuje flexibilitu jejich použití.

Robotic journal