|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Dezinfekční Čistič Viktor pracuje na bázi MiR

2020/ 13.9.
Společnost Amtech představila nový produkt Čistič Viktor, automatického dezinfekčního robota určeného k dezinfekci vzduchu a povrchů a likvidaci virů, bakterií, plísní a dalších patogenů včetně koronaviru COVID-19. Řešení je postaveno na bázi autonomního mobilního robota MiR100.

Kombinace vlastností autonomního robota a germicidní UV-C lampy je ideálním řešením pro automatickou dezinfekci, sterilizaci prostor a likvidaci kapénkových infekcí ve výrobním průmyslu, zdravotnických zařízeních či potravinářství. Uživatelé mohou jednoduše naskenovat trasu a naplánovat ji a robot sám pak provádí dezinfekci určených prostor. Robot MiR100 pracuje plně v autonomním kolaborativním režimu. UV-C světlo disponuje pohybovými senzory pro maximální bezpečnost uživatele a disponuje funkcí automatického vypnutí při vstupu člověka do nebezpečné zóny 6 m od zdroje světla.

UV-C modul je další z nadstaveb, kterou Amtech dodává společně s kompletní sadou mobilních robotů MiR, včetně modelů MiR100, MiR 200, MiR250, MiR500 a MiR1000. V České republice a na Slovensku má již celou řadu instalací těchto robotů zejména v automobilovém a elektrotechnickém průmyslu. Do slovenského výrobního závodu Visteon např. dodala tři roboty MiR200 včetně nadstavbových modulů.

„Období probíhající pandemie koronaviru klade vysoké nároky na pracovní prostředí bez ohledu na odvětví,“ řekl Tomáš Ševčík, obchodní manažer divize robotiky ve společnosti Amtech. „Striktní pravidla pro dodržování hygieny a sociálního odstupu nutí organizace hledat řešení, jak udržet svou výkonnost, a přitom dodržet nové požadavky na zdraví pracovníků, zákazníků či pacientů. Náš Čistič Viktor je řešením, které oba tyto parametry dokáže splnit při dodržení všech bezpečnostních standardů a jednoduchosti ovládání.“

Robotic journal