|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Mobilní robot s nosností 1500 kg

2020/ 28.8.
Společnost Omron uvedla na trh robota HD-1500, nejsilnějšího přírůstku do firemní řady mobilních robotů. Novinka se vyznačuje nosností až 1500 kg a je ideální pro současné továrny, kde musí řešení pro autonomní manipulaci s materiálem plnit náročnější úkoly průmyslové automatizace.

Nosnost modelu HD-1500 umožňuje přepravu velkých automobilových součástí, jako jsou podvozky a objemná břemena o velikosti palety – položky, které by se tradičně přepravovaly pomocí vysokozdvižných vozíků. Po uvedení tohoto modelu může společnost Omron, která již vyrábí mobilní roboty LD-60/90 a LD-250, nabídnout komplexní portfolio robotů pro přepravu širokého spektra položek – od součástek po hotové produkty i těžký materiál.

K zajištění efektivní manipulace s materiálem v továrnách nabízí firma software Fleet Manager, který dokáže řídit až 100 mobilních robotů s různou velikostí, konfiguracemi a nosnostmi v rámci jediného systému. Roboty umí automaticky propočítat nejvhodnější trasu a bezpečně spolupracovat s lidmi i vyhýbat se překážkám. Odpadá přitom nutnost využívat magnetické pásky na podlaze nebo jiná naváděcí zařízení. Baterie, se kterou dokáže robot pracovat celou směnu pod plnou zátěží a omezit tak prostoje, se nabije za pouhých 36 minut.

Mezi hlavní výhody robota HD-1500 patří:

- Vyšší nosnost a robustnější konstrukce - Rychlejší návratnost investic - Přizpůsobitelný robotický park - Vyšší efektivita díky nabití baterie za 36 minut - Bezpečnostní skenovací lasery s rozsahem 360° - Navigace pomocí adaptivních bezpečnostních zón na základě LiDARu - Zdokonalená technologie CAPS umožňující přesnost pro dokování

Robotic journal