|Aktuality|Zajímavosti|Menu

První seminář robotického broušení

2020/ 22.10.
Ve středu 16. září proběhl první „Seminar in the Box“ na téma robotické broušení. V lakařském tréninkovém centru Servind v Tuchoměřicích, nedaleko pražského letiště, se sešli zákazníci z oblasti přípravy povrchů ze segmentů OEM a TIER1.

Příprava a realizace pilotního semináře je jedním z bodů, letos v létě podepsaného memoranda mezi společnostmi Servind a Amtech. Společnost Servind do společné spolupráce vkládá více než 25 let zkušeností v oblasti přípravy povrchu a zbrusu novou brusnou hlavici Mirka AIROS, která je první elektrickou bruskou, speciálně vyvinutou pro robotické broušení. Společnost Amtech v rámci memoranda nabízí své know-how v implementaci kolaborativních robotů Universal Robots

„Technologie robotického broušení do nedávna zněla jako výmysl autorů sci-fi filmů a románů. Proto jsme se rozhodli celý seminář koncipovat jako pozvání na premiéru věděckofantastického filmu do kina. Místo tradiční pozvánky na představení novinky obdrželi pozvaní zákazníci velkoformátový plakát, který je zval na návštěvu právě přicházejícího filmového trháku. A aby i začátek samotného semináře působil stylově, obdrželi hosté při příchodu popcorn a colu, které ke kinu neodmyslitelně patří,“ říká Tomáš Cafourek, vedoucí marketingu ve společnosti Servind.

Po přivítání začalo odpoledne krátkou teoretickou částí, kde byla prezentována celková strategie a vize v oblasti robotizace a automatizace a také koncept spolupráce mezi Servindem a Amtechem v oblasti robotického broušení.

Poté byly podrobně představeny unikátní brusné hlavice Mirka AIROS. Tato první smart elektrická bruska, určená pro robotické broušení, je plně integrovatelná s OEM robotickými systémy nebo kolaborativními roboty. Může provádět intenzivní broušení s vysokým pracovním zatížením, kdy je vyžadována přesnost a minimální údržba. Instalace brusné hlavice probíhá velmi snadno, aniž by bylo zapotřebí speciálního nářadí a nástrojů. U brusky AIROS je navíc zajištěna plná kontrola otáček a jejího ovládání. Další seminář proběhne v polovině října v Brně a později na Slovensku.

Robotic journal