|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Roboty budou uklízet sklady DHL

2020/ 25.5.
Logistická společnost DHL rozšířila partnerství s firmou Avidbots, jejíž roboty Neo řízené AI zvyšují lidský potenciál. V jeho rámci budou ve skladech, logistických centrech a terminálech na celém světě využívány tyto roboty pro čištění podlah.

Avidbots vybaví velkou část z tisíců provozoven DHL v 220 zemích a teritoriích nejvyspělejším nástrojem pro automatizaci čištění podlah. Nové partnerství navazuje na dřívější spolupráci, dohodnutou v roce 2019, pro území Severní Ameriky.

Využíváním chytrých robotů urychlí DHL proces digitalizace. Roboty pro čištění podlah jsou jednoduchou inovací, která snižuje počet pracovních hodin vynaložených na čištění až o 80 %. Roboty Neo jsou svými vlastnostmi skvěle připraveny na dynamické prostředí ve skladech – autonomně projíždějí skladem za pomoci vyspělých prostorových senzorů, kamer a umělé inteligence. Za jízdy automaticky detekují překážky, jakými jsou např. osoby, krabice, vysokozdvižné vozíky nebo ostatní roboty, a vyhýbají se jim. Díky nim je zajištěno optimální prostředí pro provozní činnosti, zvyšuje se také úroveň bezpečnosti zaměstnanců a současně je chráněno i jejich zdraví.

Zatímco většina robotických strojů na čištění podlah vychází z manuálně ovládaných modelů dodatečně vybavených příslušných softwarem, který jim umožňuje projíždět několik naprogramovaných tras, Neo je jediným zcela autonomním komerčním robotem pro čištění podlah, ovládaným umělou inteligencí. V současnosti jsou využíváni na pěti kontinentech ve stovkách provozoven včetně skladů, letišť, nákupních středisek, nemocnic, univerzit, výrobních závodů a železničních nádraží. Neo využívá nejvyspělejší umělou inteligenci, takže dokáže rozpoznávat své okolí, vyhýbat se velkým i malým překážkám a nepřetržitě měnit svou trasu.

Robotic journal