|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Superrychlé vybírání díky strojovému vidění

2020/ 22.10.
Vychystávání bin-picking rychlostí až 60 dílů za minutu? Senzor PowerPICK3D vyvinutý společností ISRA Vision umožňuje takovéto řešení zvládnout díky optimálnímu plánování dráhy robota a funkci vícenásobného vychystávání.

Rostoucí tlak na náklady a vysoké požadavky na kvalitu ve výrobním průmyslu vyžadují extrémně efektivní automatizační řešení. Náhodné vychystávání s optickými senzory je považováno za vrcholnou disciplínu automatizace. Vylepšená verze osvědčeného snímače vychystávání ISRA nyní umožňuje obzvláště dobré výsledky a maximální rychlost.

Toto řešení využívá nejen výkonnou technologii čtyř kamer a integrovanou systémovou architekturu, ale zaměřuje se i na optimalizované plánování cesty robota a spolehlivou funkci vícenásobného výběru. Podle výrobce je systém Touch & Automate vhodný pro všechny hlavní značky robotů a lze jej nasadit do výroby během několika hodin. Rychlou implementaci zajišťují automatická kalibrace, nastavení jedním kliknutím a učení založené na skenování.

Vyspělý senzor PowerPICK3D nabízí spolehlivé rozpoznání dílů bez ohledu na jejich geometrii nebo materiál. S integrovaným počítačem nevyžaduje design inteligentního snímače žádné komplikované zapojení pro připojení kamery k počítači, což významně zrychluje přenos a zpracování dat a umožňuje dosahovat extrémně krátké doby skenování kratší než 0,5 s.

Pro úplnou detekci komponent využívá senzor technologii čtyř kamer, které skenují obsah kontejneru z různých perspektiv. Snímky s více pohledy tak umožňují spolehlivou detekci objektů, i když na komponentě jsou stíny a odrazy. Inteligentní systém provedením srovnání s dříve nahraným nebo naskenovaným modelem CAD poté detekuje komponenty, které mají být vybrány, a automaticky vytvoří optimalizované pořadí vychystávání a plán cesty.

Spolehlivý výpočet robotických drah bez kolizí umožňuje rychlý a spolehlivý provoz s extrémně krátkými dobami cyklu. Nově integrovaná funkce vícenásobného výběru do snímače spolehlivě vybírá několik dílů již po jednom skenování blokováním oblastí, kde byly dříve přesunuty díly. Pokud je během skenování identifikována vadná nebo neznámá součást, je operátor upozorněn alarmem, zatímco výroba pokračuje dál bez přerušení a nutnosti nákladné odstávky.

Robotic journal