|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Epson uvedl řady GX

2023/ 04.05.
Vysokorychlostní roboty SCARA GX, které uvedla loni na trh společnost Epson Robotics, jsou vybaveny většími motory pro zvládnutí velkého pracovního zatížení při vysokých rychlostech.

Nové roboty SCARA GX4 a GX8 jsou podle výrobce určeny k maximalizaci produktivity, rychlosti a přesnosti práce ve stísněných prostorách. Uplatnění by měly najít např. v oblastech, jako jsou zdravotnická zařízení a průmysl spotřební elektroniky.

Oba modely mají propracovanou a velmi robustní konstrukci ramena s pokročilou technologií Gyroplus, což zajišťuje velmi nízké zbytkové vibrace a hladký pohyb při rozjezdu i zastavení, a to při všech rychlostech.

Model GX4 nabízí několik konfigurací ramen s dosahem 250–350 mm a nosností 4 kg, přičemž je použito unikátní zakřivené rameno pro maximalizaci pracovního prostoru, které se hodí k nasazení v celé řadě odvětví – od montáže autodílů až po dávkování. U modelu GX8 je k dispozici delší osa Z a dosah 450–650 mm s nosností až 8 kg. Mohou dosahovat mimořádně vysoké přesnosti při úkolech, jako jsou montáže, vychystávání a složité procesy manipulace s malými díly.

Režim Boost umožňuje rychlejší akceleraci než stávající roboty řady G, přičemž zrychlení i pohyb jsou plynulé díky použití vestavěných senzorů, které sledují profil zrychlení a využívají data k lepší kontrole pohybu paže. Oba roboty mají bezbateriové kodéry, vestavěné ethernetové kabely a další pokročilé funkce, které podporují pozoruhodně nízké náklady na vlastnictví.

Foto: Epson Robotics

Robotic journal