|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Kompaktní síťová čtečka kódů

2022/ 18.02.
Nová čtečka čárových kódů V440-F společnosti Omron umožňuje s vysokým rozlišením vysokorychlostní čtení velkého počtu i těch nejmenších kódů.

Nový model, který rozšiřuje produktovou řadu mikroHAWK, lze využít pro čtení více kódů v rozsáhlé oblasti či v aplikacích na delší vzdálenosti i s miniaturními čárovými kódy. Cílovými aplikacemi jsou jakékoli výrobní, logistické, balicí nebo montážní aplikace, kde je potřeba široké zorné pole. Čtečku lze konfigurovat v terénu a umožňuje souběžně načítat desítky miniaturních kódů pro aplikace, kde je v zorném poli více produktů s čárovým kódem.Vysoce flexibilní a kompaktní čtečku lze také použít pro čtení kódů na velkou vzdálenost či pro vyhledání více kódů na rychle se pohybujících objektech. Díky těmto možnostem se ideálně hodí pro čtení jednoho nebo více kódů během balení produktu nebo při montáži, kde se čtečka nachází mimo pracovní oblast obsluhy.

Za vysokou přesností a flexibilitou konfigurace kompaktní řady V440-F stojí pokročilá technologie čtečky kódů společnosti Omron Microscan Systems a technologie snímání obrazu firmy Omron Sentech, které se ke skupině Omron připojily v roce 2017.Ke klíčovým prvkům nové čtečky patří senzor Global Shutter s rozlišením 5 MP, dvoujádrový procesor podporující snímání obrazu rychlostí 35 snímků za sekundu a objektiv C-Mount umožňující použití širokoúhlých objektivů, teleobjektivů, makroobjektivů a telecentrických objektivů. Sady koaxiálních bodových a kruhových světel spolu s různými kabely a úchytkami usnadňují instalaci kompletního systému čtení kódů. Napájení přes síť Ethernet (PoE) a možnost připojení k automatizačním systémům přes Ethernet/IP (EIP) a PROFINET zajišťují spolehlivé připojení k automatizačním sítím. Konektivita pomocí komunikace 1000BASE-T IEEE 802.3 zajišťuje spolehlivou a uživatelsky přívětivou integraci dat, zatímco „maticový režim“ s objednaným výstupem podporuje flexibilní organizaci stovek čárových kódů, které se čtou současně.


Intuitivní a osvědčené uživatelské rozhraní WebLink umožňuje snadnou prvotní konfiguraci a ladění aplikací, zatímco pokročilé dekódovací algoritmy pomáhají zajistit vysoký čtecí výkon bez ohledu na typ povrchu (včetně průhledných a reflexních).

Foto: Omron

Robotic journal