|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Continental zavedl autonomní mobilní roboty do výroby

2023/ 07.06
Technologická společnost Continental na loňském veletrhu LogiMAT poprvé představila své autonomní mobilní roboty pro externí trh. Tyto AMR disponují vylepšenými i novými funkcemi a zcela novými možnostmi použití.

Continental čerpá z rozsáhlého výzkumu v oblasti robotiky a tato řešení zařadil do svého výrobního portfolia a spustil sériovou výrobu AMR ve svém závodě německém Rheinböllenu. Své kapacity propojuje s partnerskými ekosystémy lídrů v oblasti technologií, firmami Kinexon a ROEQ, a svým zákazníkům tak nabízí komplexní AMR řešení.

Nové funkce a nové možnosti využití

Continental vyvíjí AMR od roku 2020 úspěšně v několika vlastních výrobních závodech po celém světě. Výrobou autonomních mobilních robotů ve vlastních závodech se společnosti daří reagovat na požadavky a výzvy výroby budoucnosti, jelikož podobná řešení nebyla zatím na trhu k dispozici. Získané zkušenosti byly využity ve verzi AMR pro externí trh. Elektrická vozidla jsou díky své nosnosti malá a kompaktní, přesto uvezou těžký náklad. AMR měří 1455 mm na délku, 630 mm na šířku a 225 mm na výšku, ale zvládnou až 1,2 tuny nákladu při rychlosti až 2 m/s. Vozidla jsou tedy univerzálně použitelná a zároveň plně ovladatelná. AMR se dále mohou pochlubit zvýšeným točivým momentem, kratším poloměrem zatáčení, optimalizovaným pokrytím senzory, vylepšeným designem zdvihového mechanismu, lepší přístupností ovládání a jednoduchou možností úpravy pro převoz vozíků, palet a válečkových dopravníků.

Kinexon dodá software pro Fleet Master Control

Díky softwaru pro řízení flotily od firmy Kinexon, který je možné na přání dodat, se flotila AMR promění v inteligentní a perfektně koordinovaný roj. Vydávání pokynů, zadávání tras a řízení AMR se tak výrazně zjednoduší a standardizuje (např. s použitím protokolu VDA5050). ROEQ: silný partner pro unikátní portfolio mobilního robotického zařízení a příslušenství


AMR převážejí náklady o váze přesahující jednu tunu, Foto: Continental.

AMR jsou nabízená v různých úpravách. Zákazníci si mohou vybrat mezi vozíkem, závěsným modulem a zdvihovou jednotkou. Díky úzké spolupráci s firmou na robotické vybavení ROEQ nabízí také moduly s válečkovým dopravníkem, které slouží k přepravě nákladu mezi AMR a dopravníkovými pásy. Široká škála možností, které Continental dodává, činí jeho nabídku naprosto unikátní.

Komplexní AMR řešení

AMR představují atraktivní logistické řešení pro výrobní provozy v různých odvětvích, ať už se jedná o logistiku a skladování, automotive, potravinářský a nápojový průmysl, či elektrické a elektronické výrobky. Pracují společně s lidmi, omezují nutnost provádět manuální práce, jako je řízení vysokozdvižných vozíků, zrychlují dopravu a poskytují přesný přehled o zboží ve výrobním provozu a jeho uložení ve skladu. Continental pokryje všechny potřeby zákazníků v této oblasti, což pro zákazníky představuje velkou výhodu. Dostanou tak na jednom místě vše od konzultací, prodeje, integrace, servisu a podpory až po údržbu a nonstop podporu.

Robotic journal