|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Spolupracující roboty a digitalizace výroby

2023/ 04.05.
Pokud pracujete ve výrobní firmě, pak jste určitě slyšeli termín kobot, což je zkratka kolaborativního neboli spolupracujícího robota. Jde skutečně o trend budoucností výroby?

Tuto otázku klade Ben Johnson ve svém článku „Cobots: The New Coworker in Manufacturing“ na webu americké společnosti MAU Workoforce Solutions, která už 50 let nabízí služby v oblasti náboru zaměstnanců či outsourcingu. S novu podobou pracovišť ve výrobních provozech se tak v jejím portfoliu logicky začaly objevovat i aspekty související s novým druhem pracovní síly – kobotů pracujících po boku lidí.

Přestože se roboty v továrnách používají již léta, jsou koboty novým druhem robotů. Zjednodušeně řečeno, kobot je výrobní technologie navržená pro práci s lidskými pracovníky a vedle nich. Jejich vznik a nástup umožnily pokroky v technologii, které vedly k vývoji nové generace robotů, umožňující bezpečnou interakci s lidmi ve výrobních prostředích. To zase dovolilo výrobcům využívat méně manuálních pracovníků a zároveň zvýšit rychlost a přesnost výroby – koboty byly v průmyslu celosvětově akceptovány jako způsob snížení výrobních nákladů a využití nových příležitostí.

Od obav k přijetí nové reality

Počátky práce s těmito novými roboty provázela nedůvěra a obavy z nahrazení řady pracovních pozic „ne-lidskými“ pracovníky, časem ale obecně začalo více převládat nadšení z možností, které aplikace kobotů přináší.

Koboty poměrně revolučně mění moderní pracoviště tím, že poskytují podnikům efektivní způsob, jak zvýšit produktivitu i efektivitu. Díky využití technologií umělé inteligence (AI) a robotiky mohou koboty automatizovat opakující se úkoly a zefektivnit výrobní procesy, čímž uvolní lidský personál, aby se mohl soustředit na kritické úkoly. Od snižování nákladů na zaměstnance až po zvýšení přesnosti protokolů pro zajištění kvality tak mohou být velkým přínosem pro každou firmu, která chce maximalizovat produktivitu.

Jednou z hlavních výhod používání kobotů je jejich schopnost automatizace. Výrobní závody ztrácejí čas a efektivitu kvůli lidské chybě nebo nehodě. Koboty se dobře hodí pro výrobní procesy, které zahrnují časté opakování podobných úkolů, jako je vychystávání, montáž nebo balení. Používají se také v aplikacích, jako je vstřikování, lakování a svařování, kde je vyžadována přesnost. Lidé mohou se všemi těmito výrobními procesy dělat jiné věci, například udržovat dodavatelský řetězec v efektivním pohybu, zatímco se kobot soustředí na rychlé a přesné dokončení svého úkolu.

Bezpečnost stále na prvním místě

V souvislosti s koboty je zdůrazňována jejich bezpečnost pro lidský personál oproti tradičním průmyslovým robotům, kteří od něj musí být spolehlivě odděleni. Ta však také není absolutní – pracovníci mají při práci s koboty ve výrobě vlastní bezpečnostní riziko. Toto riziko však lze minimalizovat správnou implementací technologie kobotů a vhodných bezpečnostních opatření, jako jsou např. měkké kryty robotických ramen, okamžité zpomalení či zastavení pohybu robota, pokud se člověk ocitne v jeho dosahu.

Bezpečnost kobotů do značné míry závisí na odhodlání a úsilí výrobce i podniku vytvořit prostředí, které je produktivní a bezpečné pro všechny pracovníky. Výrobci by navíc měli zajistit, aby koboty byly navrženy a naprogramovány tak, aby se (přestože je neustále akcentována jejich přímá součinnost) vyhnuly kontaktu s lidmi, aby bylo zachováno skutečně bezpečné pracovní prostředí. To znamená, že výrobci se musí ujistit, že stroje jsou dobře udržované a používat správné senzory a další systémy k detekci, kdy může být lidský pracovník vystaven nebezpečí.

Tipy, jak uspět s koboty

Pokud jde o koboty, je třeba podle Bena Johnsona provést dva klíčové úkoly: programování a monitorování bezpečnosti. Pro oba úkoly je nejprve důležité pochopit schopnosti kobotů, ale i to, co je potřeba k jejich bezproblémovému provozu. Programování vyžaduje důkladné porozumění čtyřem hlavním osám pohybu kobotů a také pochopení jejich senzorových a komunikačních systémů.

Pochopení bezpečnosti kobotů vyžaduje pečlivé řízení hodnocení rizik, včetně analýzy potenciálních nebezpečí a implementace nezbytných bezpečnostních protokolů. Při integraci kobotů do jakéhokoli výrobního prostředí je nezbytné porozumět těmto dvěma procesům.

Pro uspěch je důležité pochopit schopnosti kobota a co je potřeba k jeho bezproblémovému provozu.

I když se na první pohled může zdát práce s koboty skličující (zejména z pohledu zaměstnanců), se správnou přípravou a školením začnou pracovníci postupně sklízet výhody práce s nimi. Užitečnou pomůckou může být i sledování zkušeností z jiných firem na nejrůznějších fórech, tematických webech či konferencích věnovaných této problematice.

Josef Vališka Foto: Universal Robots, RAEng, Pixabay

Bezpečnost kobotů závisí také na úsilí výrobce vytvořit prostředí, které je produktivní a bezpečné pro všechny.
Bezpečnost kobotů závisí také na úsilí výrobce vytvořit prostředí, které je produktivní a bezpečné pro všechny.
Bezpečnostní riziko lze minimalizovat správnou implementací technologie kobotů.
Jednou z hlavních výhod používání kobotů je jejich schopnost automatizace.
Pracoviště vyžaduje pečlivé analýzy potenciálních nebezpečí a implementace bezpečnostních patření.
Robotic journal