|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Pokročilé centrum pro automatizaci skladů

2023/ 04.05.
Společnost Honeywell otevřela ve svém brněnském závodě nové výzkumné a vývojové centrum, aby pomohlo logistickým společnostem v celé Evropě zlepšit jejich dodavatelské řetězce a posílit přesnost, efektivitu a průchodnost zásilek.

Laboratoř o rozloze 6000 m2, což je zhruba velikost fotbalového hřiště, se nachází v brněnském areálu Honeywell Technology Solutions. V tomto kampusu nyní více než 1000 vědců a inženýrů pracuje na inovacích, které řeší kritické výzvy v mnoha klíčových evropských sektorech od logistiky přes letectví až po průmyslovou bezpečnost. Toto nejmodernější zařízení využijí k vývoji skladových řešení nové generace včetně inteligentních dopravníkových systémů, robotiky, automatických skladovacích a vyskladňovacích systémů, třídicích systémů, paletizátorů a pokročilých vychystávacích technologií ovládaných hlasovými a světelnými příkazy. Zařízení také umožní regionální zákaznické základně Honeywell poprvé v Evropě zažít a školit se na těchto technologiích – budou v něm probíhat školení zákazníků ohledně instalace a uvedení do provozu.

Nové vývojové středisko bude otevřeno ve dvou etapách. První etapa, která byla již zahájena, zahrnuje pokročilý řídicí software a dvě předváděcí linky s dopravníky a třídicím systémem, na němž Honeywell demonstruje, jak lze zboží rychle a přesně přesouvat po skladu. Druhá etapa bude zahrnovat technologii smyčkového třídění nové generace a pokročilou robotiku schopnou plnit vysokorychlostní třídění s různými podmínkami balení pomocí strojů a řídicích technologií Honeywell.

V celé Evropě existuje značná poptávka po rychlých a vysoce přesných dodávkách zboží, která je způsobena online nakupováním a také postpandemickým boomem. Spotřebitelé chtějí doručení zboží do druhého dne, nebo dokonce i ve stejný den, přitom dostat balíček z objednávkového místa A do místa B, tzn. až ke dveřím, za méně než 24 hodin, vyžaduje nesmírně složitý a pokročilý dodavatelský řetězec.

Automatizační technologie je klíčem, který může uvolnit růstový potenciál evropského logistického sektoru. Prostřednictvím nové laboratoře lze tato řešení poprvé otestovat a předvést zákazníkům v Evropě.

Jan Přikryl

Foto: Honeywell

Automatizační technologie jsou klíčem, který múže uvolnit růstový potenciál logistického sektoru.
Robotic journal