|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Roboty Shibaura Machine (nejen) pro plastikáře

2023/ 04.05.
Na posledním ročníku největšího světového veletrhu pro plastikářský a gumárenský průmysl K 2022 představila firma Shibaura Machine nový přírůstek do svého portfolia cenově výhodných šestiosých robotů řady TVM.

Shibaura Machine je nový název pro Toshiba Machine – tradičního japonského výrobce průmyslových robotů a vstřikovacích lisů. Na veletrhu K 2022 firma vystavila šestiosý přírůstek TVM1200 do své rodiny vertikálně kloubových robotů, které mohou díky své vysoké produktivitě a spolehlivému designu najít uplatnění v mnoha průmyslových odvětvích, jako např. v automotive, plastikářském, lékařském a obalovém průmyslu. Mají být zvláště vhodné pro aplikace zakládání a vykládání, přičemž robot může být použit ve spolupráci se vstřikovacími lisy jakéhokoli výrobce.

Schopnosti modelu TVM1200 demonstrovala firma v aplikaci pro obsluhu výrobních buněk při spolupráci se třemi vstřikovacími lisy, kde předvedl svůj působivý dosah 1418 mm i užitečné zatížení až 15 kg. K dispozici je i v menší variantě TVM900 s dosahem 1124 mm a užitečným zatížením 20 kg, a největším zástupcem této řady je TVM1500 s nosností 10 kg a dosahem až 1715 mm.

Kromě toho lze tuto řadu robotů přizpůsobit tak, aby splňovaly specifikace pro čisté prostory, nebo v případě potřeby je lze dodat i se stropním držákem. Zmíněné roboty lze také kombinovat s balíčkem pro rozpoznávání TSVision3D. Tento systém strojového vidění využívá dvě integrované vysokorychlostní kamery k dosažení registrace modelu bez nutnosti složitých CAD dat. Pro plastikářský a gumárenský průmysl to může být užitečné ke zvýšení efektivity a přesnosti aplikací na vychystávání.

Petr Kostolník Foto: Shibaura Machine

Řada TVM podporuje snadnou implementaci automatizace vychystávání.
Roboty řady TVM s ovladačem TSL3200E lze přizpůsobit i pro čisté provozy.
Roboty řady TVM s ovladačem TSL3200E lze přizpůsobit i pro čisté provozy.
Schopnosti robotů TVM demonstrovala firma na veletrhu K 2022 v aplikaci pro obsluhu výrobní buňky.
Šestiosá novinka TVM1200 disponuje dosahem 1418 mm a užitečným zatížením až 15 kg.
Robotic journal