|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Šetrná manipulace i s malými díly

2023/ 04.05.
Společnost FIPA uvedla na trh nové přísavky speciálně přizpůsobené vysokým nárokům plastikářského a obalového průmyslu.

Vysoké statické tření běžných přísavek způsobuje, že horké plastové díly malých rozměrů se po vyjmutí ze vstřikovacího stroje „přilepí“ na přísavku. Proto německý výrobce přísavek FIPA vyvinul řešení v podobě nové řady SKT zabraňující přilepení malých dílů pomocí tenkého vločkování těsnicího břitu z polyamidu. Tato kontaktní plocha má díky vločkovému povlaku velmi nízké statické tření, čímž usnadňuje rychlé a přesné ukládání i těch nejmenších plastových dílů.

Tělo vakuových hrnků je vyrobeno z osvědčené materiálové směsi Thermalon s teplotní odolností až 160 °C, což umožňuje vyjímání horkých plastových dílů ze vstřikovacího stroje. Teplotně odolné vlnovcové přísavky řady SKT umožňují jemné uchopení bez zanechání stop, což je důležité pro vysoce lesklé laky nebo metalické nátěry.

Měchové vakuové misky kompenzují výškové rozdíly a dokonale se přizpůsobí zakřiveným nebo nerovným povrchům. Portfolio zahrnuje i přísavky odolné proti oleji a ozónu ve verzích od průměru 10 do 75 mm. Pro použití v prašném prostředí jsou pak k dispozici i vlnovcové přísavky s filtračním kotoučem.

Foto: FIPA

Robotic journal