|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Snadnější návrh PCB pro robotiku

2023/ 04.05.
S platformou firmy Celera Motion k zjednodušení návrhu desek plošných spojů pro robotická řešení by měl být umožněn snadnější vývoj robotických aplikací.

Inovativní nástroj Summit Designer, který představila firma Celera Motion, má být prvním produktem svého druhu a měl by poskytovat pro robotická řešení výběr ze standardních návrhů desek plošných spojů (PCB).

Jde o open-source knihovnu návrhů PCB, která obsahuje rozsáhlou a rozmanitou nabídku desek tištěných spojů pro konkrétní „ready-to-market“ neboli pro trh připravených aplikací, které jsou navrženy a aktualizovány odborníky. Umožňuje vytvářet standardní návrhy desek plošných spojů pro robotiku, které výrazně šetří náklady i čas pro uvedení na trh. Podle firmy jde o optimální způsob, jak jednoduše vyvinout např. kompaktní robotické klouby, víceosé systémy AGV/AMR, průmyslové koncové efektory, chirurgické roboty a mnoho dalších řešení.

Nová platforma umožňuje vývojářům vytvářet optimální aplikace pomocí testovaných a osvědčených návrhů PCB, zkracuje dobu vývoje, snižuje pravděpodobnost chyby a redukuje počet iterací prototypů. Každý návrh se skládá z kompletního, plně přizpůsobitelného projektu. Uživatelé si pouze musí vybrat a přidat požadované moduly, aby vytvořili plně funkční design servopohonu pro robota připraveného pro trh. Doplňky jsou navrženy tak, aby vyhovovaly klíčovým požadavkům, jako je typ konektorů, komunikační protokoly, bezpečnostní funkce a specifikace motoru a kodéru. Uživatelé pak obdrží ke stažení plně škálovatelný a modulární soubor, který je připraven k úpravám podle potřeby, k dispozici jsou také odborníci, aby vedli uživatele ke správnému požadovanému řešení.

Podle výrobce celý proces vyžaduje pouze několik jednoduchých kroků, a to přenést nápad na novou aplikaci pro řízení pohybu na web Summit Designer, pak vybrat z návrhů desek plošných spojů ten, který nejlépe vyhovuje požadovaným potřebám, poté jej přizpůsobit pomocí průvodce aplikací.

Cílem platformy je učinit návrhový proces co nejjednodušší a flexibilní.

Cílem platformy je učinit návrhový proces co nejjednodušší, flexibilní a bezproblémový. Každý projekt umožňuje vysokou míru přizpůsobení a poskytuje všechny potřebné nástroje v jediném stažení.

Jan Přibyl Foto: Celera Motion

Robotic journal