|Aktuality|Zajímavosti|Menu

EMO Hannover: Zaměřeno na automatizaci

2023/ 20.06.
Nejnovější řešení využívání digitalizace včetně umělé inteligence se v kombinaci s robotickými systémy předvede v Hannoveru na veletrhu EMO od 18. do 23. září 2023.

Mezi dosud přihlášenými více než 1500 vystavovateli ze 43 zemí jsou zastoupeny nejvýznamnější firmy v oboru, mezi nimiž kromě dodavatelů strojírenské techniky nechybí ani hlavní značky z oblasti robotiky, jako jsou výrobci robotů, dodavatelé jejich vybavení a systémoví integrátoři. K vidění budou robotické a manipulační systémy přizpůsobené obráběcím centrům, flexibilní a automatizované nakládání, manipulace s paletami nebo inovativní uchopovací technika.

Nepůjde ale jen o roboty v jejich hardwarové podobě, stále významněji se totiž do automatizačního řešení zapojují i digitální systémy s využitím umělé inteligence. I tato řešení se na EMO objeví, jako např. Education cell společnosti Fanuc, která zde poprvé vystaví tuto sestavu stroje, robota a kompletního tréninkového balíčku.

Jak uvedl Martin Göbel, ředitel EMO v Hannoveru, v sekci Budoucnost konektivity, která je základem pro vertikální propojení v továrně i pro horizontální propojení s dodavateli a zákazníky v rámci hodnotového řetězce, se návštěvníci setkají s novými aplikacemi, automatizačními procesy, chytrou výrobou, strojovým učením, prediktivní údržbou, IIoT, rozšířenou a virtuální realitou a mnoha dalšími novinkami, jež jsou dnes klíčovými faktory pro výrobní technologie.

Zvláštní pozornost bude orientovaná také na koboty a jejich vzestupný trend. Na EMO budou mít svou speciální tematickou sekci Open Space Cobot Solutions Area zaměřenou na řešení s využitím kobotů a interakce mezi lidmi a roboty. Sekce je věnována inovativnímu využití automatizační techniky včetně chapadel, zpracování obrazu, měřicích systémů, softwaru, průmyslové elektroniky apod.

Robotic journal