|Aktuality|Zajímavosti|Menu

ENGEL představil e-mac ve Schwertbergu

2023/ 20.06.
Společnost ENGEL CZ, která loni oslavila 30 let svého působení na českém trhu, uspořádala na jaře v sídle své mateřské společnosti v rakouském Schwertbergu e-mac CZ day.

Akce, která byla zaměřena na jeden z nejnovějších produktů rakouského výrobce strojů pro plastikářský průmysl, plně elektrický vstřikovací lis e-mac, se zúčastnilo se na šedesát hostů z 25 firem z ČR i ze Slovenska.

V úvodní přednášce získali návštěvníci detailní informace o všech výhodách tohoto stroje i jeho vybavení nejnovějšími technologiemi. Poté se mohli seznámit nejen s praktickými ukázkami vstřikování na něm ve zkušebním provozu – technikumu, ale i s výrobním závodem samotným, kde se vyrábí vstřikolisy s uzavírací silou do 500 tun.

Nic nenahradí možnost vidět zařízení v provozu, takže v technikumu bylo stále plno a specialisté firmy ENGEL odpovídali na četné dotazy. Přátelská atmosféra podtržená výbornou rakouskou kuchyní, ale hlavně možnost vidět stroje v praxi, přispěly k uzavření dalších zakázek na tuto špičkovou výrobní techniku a sales team ECZ hodlá v nastoupené cestě přivést zákazníky přímo ke konkrétním strojům pokračovat.

… a nabírá další lidi

Firma se snaží neustále posilovat a zdokonalovat svůj tým, do kterého hledá proto schopné lidi. Jak uvedl Miloš Kmoníček z marketingu ENGEL CZ, aktuálně je to na pozici prodejce automatizace pro moravský region, který by zajišťoval podporu stávajících zákazníků, akvizici nových, prezentaci produktů, služeb firmy a také technickou podporu.

Nabízí se tak zajímavá pracovní příležitost pro absolventy SŠ/VŠ technického směru s dobrou angličtinou (v ideálním případě i němčinou) a technickými znalostmi v oblasti automatizace a robotizace.

A i když ve firmě, která patří na českém trhu už tradičně k předním dodavatelům pro plastikářský průmysl, pracují podle Miloše Kmoníčka hlavně lidé označovaní jako „srdcaři“ oceňující rodinnou tradici, která klade důraz na příjemnou, přátelskou atmosféru a stabilní zázemí, čelí i ENGEL dnes tvrdé konkurenci.

Proto nabízí kromě zajímavých finančních podmínek i řadu benefitů, mezi které patří např. u zmiňované pozice služební vůz (i k soukromým účelům), mobilní telefon, notebook, možnost dalšího vzdělávání, ale třeba i MultiSport karta pro volnočasové aktivity apod.

David Kostolník Foto: ENGEL CZ

Robotic journal