|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Expanze kobotů z Koreje

2023/ 20.06.
Jihokorejská společnost Rainbow Robotics představila pět modelů své řady RB Cobot, s nimiž hodlá oslovit americký a evropský trh.

Jde o jediného korejského výrobce robotů, který sám vyvíjí i vyrábí robotické platformy, hlavní komponenty včetně technologií. Jeho řada kolaborativních robotů RB se skládá z aktuátorů, kodérů, brzd a ovladačů z vlastního vývoje, díky tomu byl Rainbow schopen snížit výrobní náklady přibližně o 50 % a získat významnou cenovou výhodu oproti svým konkurentům.

Řada RB obsahuje operační systém založený na Linuxu, pracující v reálném čase, který firma charakterizuje jako vyspělý software pro zvýšení uživatelského komfortu. Díky tomuto softwaru by její koboty měl být schopen obsluhovat prakticky kdokoli po pouhém zaškolení.

Spektrum představených kobotů s nosností od tří do 16 kg, a dosahem ramene (v závislosti na modelu a užitečném zatížení) v rozsahu od 730 do 1300 mm pokrývá široký rozsah průmyslových aplikací. Podle výrobce jsou koboty této řady vhodné zejména pro obsluhu strojů, obloukové a TIG svařování, broušení, nasazení v logistice apod.

Všechny produkty mají bezpečnostní certifikace CE a KCs schválené globálním certifikačním orgánem TÜV SÜD (ISO 13849-1 Cat.3, PL d/En ISO 10218-1, ISO/TS 15066). Firma již založila dvě distribuční centra v Německu, aby si zajistila pevnou pozici na evropském trhu, a v současné době se připravuje na spolupráci s globálními systémovými integrátory na trzích v USA.

Jan Tax Foto: Rainbow Robotics

Robotic journal