|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Malá indukční nabíječka pro malé roboty

2023/ 20.06.
Společnost Wiferion na květnovém veletrhu Automate v Detroitu předvedla svůj nový indukční nabíjecí systém etaLINK 1000, který osvědčenou technologii bezdrátového nabíjení poprvé zpřístupňuje i menším robotům.

Tento přírůstek do řady autonomních napájecích zdrojů etaLINK přenáší bezkontaktně energii s kapacitou 1 kW a dobíjí baterie hlavně pro flotily kompaktních zásobovacích robotů, přičemž dosahuje účinnosti až 93 %.

Kompaktní etaLINK 1000

Mobilní nabíjecí jednotka, která byla přizpůsobená nové indukční nabíječce, je integrovaná do mobilního robota a měří pouhých 160 mm. To je o 36 % menší rozměr, než nabízí typ etaLINK 3000, standardní nabíjecí systém Wiferion pro autonomní mobilní roboty (AMR) a autonomně řízená vozidla (AGV). Navzdory svému malému formátu nabízí novinka etaLINK 1000 všechny výhody, na něž jsou uživatelé zvyklí u větších modelů, jako je vysoká tolerance polohování, bezúdržbový provoz a rychlé spuštění přenosu energie. Proces nabíjení se spouští a zastaví automaticky, plných 42 A je poskytnuto během jedné sekundy.

Indukční nabíjecí systém etaLINK 1000 je bezúdržbový a navržený pro snadnou integraci a flexibilní instalaci. Inteligentní zpracování energetických dat umožňuje optimální proces nabíjení, což vede ke snížení celkových nákladů. Energetický management poskytuje informační data pro údržbu baterií nebo efektivní správu energie i vozového parku.

Efektivní a přizpůsobivý

Nové systémy etaLINK 1000 jsou vhodné pro širokou škálu aplikací a odvětví a lze je snadno integrovat do stávající infrastruktury a flexibilně nastavit pomocí technologie Plug and Play na místech s vysokou návštěvností v uspořádání skladu, bez nutnosti měnit infrastrukturu. Novinka umožňuje např. připevnit nabíjecí podložky na strategická místa pro krátké nabíjecí procesy během přestávek v provozu. To eliminuje neproduktivní dobu nabíjení, umožňuje vozidlům pracovat prakticky nepřetržitě, což má za následek zvýšení dostupnosti vozidla až o 32 %. Když se změní pracovní postupy nebo procesy, lze systémy jednoduše přesunout na jiné pozice.

etaLINK 1000 v kostce Trvalý nabíjecí výkon: 1000 W Nabíjecí napětí: 15, 24, 32, 48, 60 V Nabíjecí proud: až 42 A Třída ochrany: stacionární cívka (IP65 a IP68), mobilní cívka (IP54) Optimální vzdálenost 5–30 mm

K výrobcem zdůrazňovaným výhodám patří kromě vysoké účinnosti zejména kompaktní provedení. Mobilní elektronika je integrována do cívky v nabíjecí podložce a připojena přímo k baterii, díky čemuž je etaLINK 1000 velmi kompaktní. To umožňuje jeho instalaci a použití ve stísněných prostorech a vozidlech. Nabíjecí podložku lze snadno nainstalovat buď vertikálně (na stěnu), nebo horizontálně (na podlahu). Podložka umožňuje všesměrové přiblížení k nabíjecímu místu ze všech stran. Díky bezkontaktnímu nabíjení navíc není nutné přesné umístění vozidla nad nabíjecím místem – navzdory své kompaktní velikosti nabízí etaLINK 1000 velkou polohovací toleranci.

Jan Přikryl Foto: Wiferion

etaLINK 1000 nabízí vysokou toleranci polohování a rychlé spuštění přenosu energie.
etaLINK 1000 nabízí vysokou toleranci polohování a rychlé spuštění přenosu energie.
Horizontálně situovaná nabíjecí podložka umožňuje přiblížení k nabíjecímu místu ze všech stran.
Vertikálně umístěná nabíjecí podložka disponuje stejným automatickým procesem nabíjení.
I přes kompaktní rozměry poskytuje etaLINK 1000 plný nabíjecí proud 42 A během jedné sekundy.
Robotic journal