|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Nejsou žádné citlivky

2023/ 20.06.
Jihokorejský vývojář a výrobce AMR Thira Robotics se zaměřuje na zařízení pro práci v podmínkách, které zatím nebyly vhodné pro automatizaci.

Firma demonstrovala svou nejnovější technologii autonomních mobilních robotů (AMR) pro ne zcela ideální provozní prostředí. Ukázky zahrnovaly funkčnost AMR na nerovných a šikmých podlahách.

Na rozdíl od většiny současných nabídek trhu AMR mohou systémy Thira Robotics spolehlivě fungovat i na poškozených podlahách, měnících se prostředích, svažitém terénu nebo úzkých chodbách. Příkladem může být AMR řady Thirabot 1000, kde jsou všechna kola pevně usazena, což umožňuje robotovi, na rozdíl od běžných logistických zařízení, stabilní jízdu i na nerovném povrchu v drsném vnitřním i venkovním prostředí včetně svahu s až 10stupňovým sklonem. Při přepravě využívá umělou inteligenci ke sledování lidí, které může díky funkci follow bezpečně následovat, a to i přes různé překážky, jež dokáže bez problémů zdolávat.

Thira má na svém kontě už i přesvědčivé referenční příklady řešení pro zdravotnictví, výrobu i průmysl dodavatelských řetězců. Nyní plánuje ukázat, jak trojité bezpečnostní systémy překonávají překážky první generace AMR, a představit také ukázky AMR se schopností navigace v náročném prostředí s vysoce složitým provozem a hustým pohybem lidí, šikmými podlahami, rozlitými tekutinami, výtahy a dalšími překážkami, které komplikují nasazení konvenčních nespecializovaných autonomních mobilních robotů.

Robotic journal