|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Robotické flotily míří do cloudu

2023/ 20.06.
S růstem flotil autonomních mobilních robotů (AMR) roste i poptávka po softwarových nástrojích pro optimalizaci výkonu a správu jejich vozového parku.

Na březnovém veletrhu ProMat v Chicagu měl premiéru MiR Insights, nový cloudový software pro optimalizaci flotil robotů společnosti Mobile Industrial Robots (MiR), která jej nyní uvádí na trh.

Tato nová cloudová aplikace poskytuje majitelům robotických flotil přesné a využitelné informace, které umožňují zlepšení výkonu robotů, delší dobu jejich provozu a efektivnější řešení problémů s lepší návratností investic. Novinka jim nabízí mnohem lepší pochopení interakce robotů se svým fyzickým prostředím a umožňuje sledovat a analyzovat operace flotil a získávat užitečné poznatky, které mohou zlepšit jejich výkon a efektivitu.

Software jim zajišťuje snadný přístup a sdílení technických dat pro rychlejší a účinnější řešení problémů a poskytuje odpovědi na otázky jako: Jaká byla celková efektivita mise robotické flotily za určité časové období, zda jsou nějaké specifické oblasti, kde se roboty potýkají s opakujícími se problémy, či jak ovlivnily změny zavedené v továrně propustnost robotů apod.

Mezi klíčové funkce MiR Insights patří datové panely, které monitorují klíčové ukazatele výkonu, jako je ujetá vzdálenost, dokončené mise a míra využití robotů, dále pak teplotní mapy, které sledují aktivitu robota v čase i ve fyzickém umístění a vizualizují oblasti se slabým pokrytím WiFi a potenciálními překážkami v provozu robotů.

MiR Insights je hostován v Microsoft Azure a používá se ve spojení se softwarem pro správu vozového parku AMR, který čte data z MiR Fleet, ale nezasahuje do operací flotily nebo ovládání jednotlivých robotů, ani neupravuje nastavení flotily. Data jsou bezpečně uložena v cloudu, datové rozhraní je velmi flexibilní s možnostmi pro vizualizaci dat a také s API pro portování nezpracovaných dat pro použití v externích systémech.

Kamil Pittner Foto: MiR

Software MiR Insights je hostován v Microsoft Azure a nezasahuje do operací flotily a ovládání robotů.
Software MiR Insights je hostován v Microsoft Azure a nezasahuje do operací flotily a ovládání robotů.
Robotic journal