|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Svižné vychystávání bez náročného kódování

2023/ 20.06.
Yaskawa představila uživatelsky přívětivý software MotoPick 4, který nabízí možnost vývoje bez kódu pro vysokorychlostní výběr a umísťování položek ve výrobě a logistice.

Pokročilé softwarové řešení MotoPick 4 s řadou vylepšení a optimalizací umožňuje operátorům rychle vyvíjet vlastní aplikace pro dosažení kritických cyklů pro vysokorychlostní vychystávací aplikace. Díky stavebním blokům pro vytvoření optimálních řešení až pro 16 robotů a 6 dopravníků nebo 16 stolů na robota dokáže tento výkonný, ale snadno použitelný software synchronizovat více robotů vybavených sofistikovaným viděním, aby odebíraly rychle se pohybující produkty z dopravníku a umísťovaly je v organizovaném uspořádání na výstupní zařízení. Podpora vícevrstvých zásobníků umožňuje výběr více vrstev vzoru nebo umístění se zásobníky.

Systém MotoPick 4 je kompatibilní s mikrokontroléry Yaskawa FS100 a YRC1000micro, stejně jako se softwarovým řešením pro kontrolér MLX300, a nabízí přesné ovládání i koordinaci rychlosti dopravníku, přičemž umožňuje sledování rychlosti až 1 m/s. Pokud se posun vstupního nebo výstupního dopravníku opozdí, lze software nakonfigurovat s oblastí, která zpomalí nebo zastaví dopravníky, dokud se operace nevyrovná. Intuitivní software navíc obsahuje funkci pauzy, která umožňuje pozastavení systému a pozdější obnovení bez ztráty přehledu o pozicích položek.

Dynamické vyvažování zátěže pro jeden nebo více robotických systémů je snadno přizpůsobitelné. Nabízí se i možnost asynchronně odebírat až čtyři díly s více umístěními za cyklus, přičemž lze snadno vybírat a třídit až 32 různých typů produktů. Uchopovač má povoleno až osm zón.

Deska rozhraní robota, která podporuje více kodérů a kamer, značně redukuje integrační kabeláž a panelový prostor potřebný pro více robotických buněk. Kamery jsou podporovány na základě šířky a rychlosti dopravníku, velikosti dílu, cílové přesnosti a objemu výroby, přičemž objekty nemusí být zarovnány předem definovaným způsobem.

Petr Kostolník Foto: Yaskawa

Robotic journal