|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Umělá inteligence ve službách AMR

2023/ 20.06.
Série nových produktů pro mobilní robotiku, které představila společnost NVIDIA, využívá nejnovější technologie v oblasti umělé inteligence (AI) a jejích generativních vylepšení.

Mezi stěžejní novinky patří platforma Isaac AMR, která byla vyvinuta pro pokročilé mapování a autonomii mobilních robotů (AMR). Vývojáři mohou používat platformu k simulaci, ověřování, optimalizaci a správě flotil AMR. Může zjednodušit implementace robotů s využitím fyzikální simulace Isaac Sim, umožňující aplikaci otestovat před nasazením v reálném prostředí.

Platforma zahrnuje i softwarové služby edge-to-cloud, výpočetní techniku, sadu referenčních senzorů a robotického hardwaru. Spojením sémantického chápání velkých prostředí s cloudovou službou DeepMap urychluje Isaac AMR proces nasazení z týdnů na dny a může zkrátit čas na vývoj i nasazení robotů ve velkých, dynamických a nestrukturovaných prostředích. Generuje rozsáhlé 3D voxelové mapy využitelné pro různé typy AMR a nabízí přesnost na úrovni centimetrů.

Jako mozek a oči platformy Isaac AMR slouží architektura Nova Orin, která integruje několik senzorů, stereo kamer s tzv. rybím okem a 2D a 3D lidarů se systémovými moduly Jetson AGX Orin.

Nyní NVIDIA přišla s novějším modulem Jetson AGX Orin Industrial, který vylepšuje možnosti předchozí generace a nabízí rozšířený teplotní rozsah, provozní životnost a podporu paměti s kódem opravy chyb (ECC). Modul je navržen tak, aby vydržel extrémní prostředí i dlouhodobé otřesy, vibrace a podporuje několik souběžných aplikačních kanálů AI s GPU architektury Ampere, akcelerátory hlubokého učení, vidění, vysokorychlostní I/O a rychlou šířku pásma paměti.

David Kostolník Foto: NVIDIA

Nová platforma byla vyvinuta pro pokročilé mapování a autonomii mobilních robotů.
Robotic journal