|Aktuality|Zajímavosti|Menu

Výkonní pomocníci PowerPick a Multipick

2023/ 20.06.
Výrobce nástrojů Robotiq uvedl v podobě uchopovače PowerPick a softwarové funkce Multipick nové produkty, které reagují na rostoucí poptávku po paletizačních řešeních.

Obě novinky jsou navrženy tak, aby rozšířily možnosti paletizace z hlediska užitečného zatížení a doby cyklu.

PowerPick je nový vakuový uchopovač navržený speciálně pro robustní paletizační úkoly. Dokáže vyzvednout mnoho různých krabic v různých velikostech, hmotnostech i materiálech. Navíc je odolný vůči vnějším vlivům, jako je vlhkost a jemný prach.

Kromě nosnosti 11,5 kg nabízí vysokou přizpůsobivost: výrobce udává až 46 různých možností manipulace a jedno chapadlo může sbírat různé krabice, čímž odpadá nutnost časté výměny nástrojů. Funguje v několika uchopovacích režimech – jako jednoduché, dvojité, nebo dokonce čtyřnásobné chapadlo, přičemž montáží více jednotek PowerPick na stejné rameno lze docílit výrazného zvýšení propustnosti pro malé a lehké krabice. Díky tomu je perfektním řešením pro spojení s výrobními linkami s vyššími objemy. Podle výrobce lze v některých případech dosáhnout 100% (nebo dokonce i více!) zvýšení propustnosti.

Softwarová funkce Multipick zvyšuje rychlost a flexibilitu procesu paletizace na konci výrobní linky, a to bez ohledu na použitý vzor. Umožňuje umístit na jednu paletu jeden nebo dva různé produkty.

K zdůrazňovaným výhodám systému patří zejména zlepšení výkonu (vychystáváním více krabic současně zvyšuje propustnost paletizačních operací), přizpůsobivost (umožňuje vybírat širší škálu paletizačních vzorů s větší flexibilitou) a podpora pozice štítků (podporuje orientaci štítků, což s obdobnými alternativními řešeními není vždy možné).

Multipick obsahuje užitečné výkonné funkce, které urychlí výrobní linky a připraví je i na budoucí potřeby. Například pomocí systému PowerPick a Quadruple Gripper je možné nasadit až čtyři chapadla, každé se dvěma malými přísavkami stejné kapacity, což znamená, že lze vybrat osm krabic najednou.

Jan Přikryl Foto: Robotiq

Nový vakuový uchopovač PowerPick dokáže vyzvednout mnoho různých krabic v různých velikostech i hmotnostech.
Nový vakuový uchopovač PowerPick dokáže vyzvednout mnoho různých krabic v různých velikostech i hmotnostech.
Složení vakuového systému PowerPick
Instalace je velmi snadná a pro montáž přísavek stačí pouze imbusový klíč.
Softwarová funkce Multipick umožňuje systému PowerPick nasadit až čtyři chapadla, každé se dvěma přísavkami pro uchopení až osmi malých krabic najednou.
Robotic journal